به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آقای موسوی نسب از خانوادههای زنان و دختران خواسته "در صورتی که بخواهند با اتباع خارجی ازدواج کنند حتما ویزا و کارت اقامت فرد مورد نظر را رویت و تاییدیه آن را از اداره کل اتباع دریافت کنند."
مدیرکل امور اتباع مهاجرین خارجی استانداری تهران میگوید بر اساس قانون کسانی که تا سال ۸۵ ازدواج شرعی داشتند اما ثبت قانونی نشده، میتوانستند با مراجعه به ادارات کل امور اتباع در استانها آنرا به صورت قانونی ثبت کنند، اما پس از آن چنانچه فردی با تبعه خارجی ازدواج کرده و ثبت قانونی نشده باشد، تخلف محسوب میشود و امکان پیگیری حق و حقوق افراد نیز وجود ندارد.
پیشتر نیز اداره اتباع استانداری تهران اعلام کرد که اگر زنان ایرانی میخواهند با اتباع خارجی ازدواج کنند باید با استانداری هماهنگ کنند، و گرنه دولت ایران قادر به دفاع از حقوق آنها و فرزندانشان نخواهد بود.
زنان ایرانی برای ازدواج با اتباع کشورهای دیگر باید از وزارت امور خارجه ایران اجازه بگیرند.
ماده ۱۷ قانون ازدواج با اتباع بیگانه مصوب ۲۳ مرداد ۱۳۱۰ نیز همچون ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی تاکید دارد: "ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی در مواردی هم که مانع قانونی ندارد موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت بوده و دولت باید در هر نقطه، مرجعی را برای دادن اجازه معین نماید. هر خارجی که بدون اجازه مذکور در فوق، با زن ایرانی ازدواج نماید به حبس تادیبی از یک سال تا سه سال محکوم خواهد شد".
تابستان سال گذشته استانداری تهران از ۳۲ هزار کودک بدون هویت و شناسنامه حاصل ازدواج زنان و دختران ایرانی با اتباع بیگانه خبر داده بود.
بنابر گزارشها، این کودکان که اغلب از پدران افغانی هستند نه شناسنامه دارند و نه میتوانند تابعیت ایرانی داشته باشند. این کودکان از هیچ حق قانونی برخوردار نیستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر