۱۳۹۱ آبان ۱, دوشنبه

صحنه تصادف بروجن از عاشورا بدتر بود

تشییع جنازه کشته‌شدگان واژگون شدن اتوبوس کاروان راهیان نور در بروجن
نیکی محجوب
بی‌بی‌سی
"اینجا جهنم است، جهنم. وقتی برای شناسایی به سردخانه رفتم، خواهر خودم را نشناختم، تنها انگشتر دستش نشانه‌ای از خواهرم بود."
علیرضا هادی‌پور، برادر مژگان هادی‌پور، معاون مدرسه "پاسداران عفت" بروجن که در سانحه اتوبوس راهیان نور به همراه گروهی از شاگردانش و مدیر مدرسه جان باخته، در گفت و گو با بی‌بی‌سی فارسی گفت: "خواهرم و ماندانا الهیار، مدیر مدرسه که با ما نسبت فامیلی داشت، سرپرست این تیم زیارتی بودند. باید دانش‌آموزان به شلمچه می‌رفتند. در غیر اینصورت نمره آمادگی دفاعی نداشتند و برای شرکت در کنکور هم با مشکل مواجه می‌شدند. از خواهرم خواستم به این سفر نرود، اما گفت آموزش و پرورش گفته باید برویم."
به گفته آقای هادی‌پور، این گروه ساعت ۷ صبح جمعه به سپاه منطقه می‌روند و راننده همانجا اعلام می‌کند که ماشین نقص فنی دارد، اما سعی می‌کند آهسته رانندگی کند تا مشکلی پیش نیاید.
اما این اتوبوس در شامگاه روز جمعه ۲۹ مهر در جنوب غرب ایران واژگون شد و ۲۶ نفر کشته بر جای گذاشت. وضعیت دست‌کم یک نفر از ۱۸ نفر زخمی این حادثه نیز وخیم گزارش شده است.
۲۱ نفر از کشته‌شدگان این حادثه، دختران دانش‌آموز مقطع دبیرستان بودند.
آقای هادی‌پور به نقل از شاهدان در اتوبوس گفت زمانی که راننده سرعتش را زیادتر از حد مجاز کرد، "یکی از دختران می‌گوید که همیار پلیس است و از راننده می‌خواهد که با توجه به نقص فنی آرام رانندگی کند، معاون مدرسه نیز از راننده می‌خواهد که ماشین را متوقف کند. اما راننده توجهی به سخنان آنها نمی‌کند."
مسئولان نیروی پلیس ایران، تخطی راننده اتوبوس از "سرعت مطمئنه" در جاده لغزنده و ناتوانی او در کنترل وسیله نقلیه را دلیل اصلی این حادثه اعلام کرده‌اند.
به گفته آقای هادی‌پور، راننده در پیچی تند نمی‌تواند اتوبوس ار کنترل کند و ماشین چپ می کند، روی تپه می رود و با سقف بر روی زمین ‌فرود می‌آید.شاهدان عینی می‌گویند که شدت حادثه به قدری بوده که سقف اتوبوس به صندلی می‌چسبد و ماشین‌های سنگین در مرحله اول عملیات نجات امکان دسترسی به مجروحان و کشته شدگان را نداشته‌اند.
آقای هادی‌پور در حالیکه به شدت از حادثه متاثر بود، گفت: "جواب این همه درد را چه کسی می‌دهد؟ چه کسی مقصر است، آنچه دیدیم از عاشورا بدتر بود. چرا ماشینی که نقص فنی داشت را فرستادند، چرا هیچ کس جوابگو نیست؟"
وی ادامه داد: "هیچ کس حال ما را نمی‌فهمد، یکی از بچه ها همان وقت به پدرش زنگ زده و گفته بابا کمک کن، دارم می‌میرم، اما بعد از مدتی دیگر جواب نمی‌دهد، این همه دختر جوان را بردند که چه ببیند، خاک ببینند، جواب پدر و مادرهای داغدار را چه کسی می‌دهد؟"
آقای هادی‌پور با اشاره به طرح شکایت خانواده‌ها گفت: "از نماینده بروجن خواستار پیگیری پرونده شدیم، از آموزش و پرورش هم پرسیدیم که چرا ماشینی که نقص فنی داشت را فرستادند."
کاروان‌های راهیان نور از سال ۱۳۸۰ در ایران برای بازدید از مناطقی اعزام می‌شوند که جنگ هشت ساله ایران و عراق در غرب و جنوب غرب ایران در آن جریان داشت.
با آن که گفته می‌شود اعزام دانش‌آموزان در قالب کاروان راهیان نور از سوی وزارت آموزش و پرورش ایران به صورت اجباری انجام می‌شود، حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پروش، در پاسخ به سوالاتی که خبرنگاران درباره چگونگی و دلیل سانحه دانش آموزان بروجنی پرسیده‌اند، گفته است: "(این سوال را) از مسئولانش بپرسید".

ابراهیم سرخیز، از معاونان وزیر آموزش و پرورش نیز به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت که اردوی راهیان نور با همکاری بسیج انجام می‌شود، ولی اعزام دانش‌آموزان به این اردوها "کاری پرورشی محسوب می‌شود" و معاون وزیر آموزش و پرورش در امور پرورشی باید در این زمینه توضیح دهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر