۱۳۹۱ بهمن ۸, یکشنبه

تصمیم دولت برای آزادسازی ارز دارو: افزایش سه‌برابری قیمت دارو تیر خلاص بر پیکر بی‌جان سلامت

نایب رئیس کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس، با تأکید بر اینکه مردم توان تحمل افزایش سه برابری قیمت دارو را ندارند، گفت: با توجه به ساختار بیمارگونه بیمه‌ها به هیچ وجه نمی‌توان به حمایت‌های بیمه‌ای برای تحت پوشش قرار دادن ما به‌التفاوت قیمت دارو تکیه کرد.
 
حسن تأمینی‌لیچایی در گفت‌ وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، با یادآوری موضوعات مطرح شده مبنی‌بر تصمیم دولت برای آزادسازی ارز دارو، گفت: به طور حتم این اقدام غیرکارشناسی دولت به نفع هیچ کسی نیست، بلکه موجب نابودی حوزه سلامت و آسیب دیدن سلامت مردم می‌شود.
 
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، با اعلام اینکه کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس به صورت جدی موضوع افزایش قیمت دارو در کشور را پیگیری می‌کند، افزود: مجلس با ابزارهای خود از آزادسازی ارز دارو و افزایش قیمت دارو جلوگیری می‌کند.
 
وی با اعلام اینکه آزادسازی ارز دارو منجر به افزایش سه‌برابر قیمت دارو می‌شود، یادآور شد:‌ افزایش قیمت دارو کمر بیماران به‌ویژه بیماران صعب‌العلاج را می‌شکند، از این‌رو هم‌اکنون ضرورت حمایت مسئولان از بیماران بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.
 
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تأکید بر اینکه مردم توان تحمل افزایش سه برابری قیمت دارو را ندارند، گفت: با توجه به ساختار بیمار گونه بیمه‌ها به هیچ وجه نمی‌توان به حمایت‌های بیمه‌ای برای تحت پوشش قرار دادن ما به‌التفاوت قیمت دارو تکیه کرد.
 
تأمینی‌لیچایی با اعلام اینکه دولت باید در حوزه سلامت تجدیدنظر کند، تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی، بهداشت و درمان برای مردم باید رایگان باشد، حال مسئولان بر سهم ۳۰ درصد مردم در حوزه سلامت هم راضی شدند اما به طور حتم افزایش سه برابری قیمت دارو غیرقابل تحمل است.
 
وی با بیان اینکه گران شدن دارو٬ داروخانه‌ها را هم با مشکل روبه‌رو کرده است٬ افزود: هم‌اکنون داروخانه قادر به تأمین و خرید داروهای مورد نیاز نیستند٬که این امر کمبود دارو در این مراکز را به‌دنبال دارد.
 
نایب رئیس کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه دولت باید به جای افزایش قیمت دارو به‌دنبال کاهش منطقی قیمت این محصولات باشد، یادآور شد: به طور حتم افزایش قیمت دارو با عدالت مطرح شده در سلامت از سوی دولت منافات دارد.
 
هم‌اکنون ۹۶ درصد از داروهای مصرفی داخلی در کشور تولید و حدود چهار درصد از خارج وارد می‌شود، این در حالی است که ۹۶ درصد تولید داخل از نظر ارزشی ۶۵ درصد و چهار درصد وارداتی حدود ۳۵ درصد ارزش ریالی را شامل می‌شود که با فعالیت و توسعه واحدهای موفق دارویی می‌توان روند کاهش وابستگی را تسریع کرد.

۱۳۹۱ بهمن ۴, چهارشنبه

ابراز نگرانی برخی نمایندگان از لابی اقتصادی دولت و مجلس

در پی برگزاری نشست‌هایی میان دولت و برخی نمایندگان مجلس در روزهای گذشته، چندین نماینده مجلس نسبت به آنچه در این نشست‌ها می‌گذرد ابراز نگرانی کردند.
امید کریمیان، نماینده مجلس که روز سه‌شنبه، سوم بهمن در جلسه علنی مجلس سخن می‌گفت، این نوع نشست‌ها را نوعی «لابی‌گری» توصیف کرد و احتمال داد که طرح‌ها و لوایحی از این کانال به صحن مجلس بیاید.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه ممکن است از این جلسات «بهره‌برداری سیاسی» شود گفت که عمر دولت دهم رو به پایان است و از هر چه بتواند می‌خواهد بهره برداری سیاسی کند. دلیل این نشست‌های شبانه با گروه خاص اگر تعامل باشد که هیچ، اما اگر لابی باشد قطعا طی روزهای آتی روشن می‌شود.

او که نفس این نشست‌ها را خوب نمی‌دانست به نمایندگان مجلس هشدار داد که مراقب کارهایشان باشند.

در چند شب گذشته، دولت و برخی نمایندگان مجلس نشست‌هایی را به منظور بررسی وضعیت اقتصاد کشور و مشکلات معیشتی مردم برگزار کرده‌اند و تصمیماتی نیز در این جلسه‌های مشترک برای حل مشکلات اقتصادی گرفته شده است.

اما درحالی که این نشست‌ها قرار است همچنان برگزار شود، امروز چندین نماینده به عدم اطلاع‌رسانی درباره محتوای این جلسه‌ها در مجلس اعتراض کردند.

در همین رابطه، محمد جواد کریمی قدوسی، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس امروز در تذکری به هیئت رئیسه مجلس گفت که «ما برخی موضوعات را شنیده‌ایم که جای نگرانی دارد. احساس ما بر این است که رهبر ایران از فضای موجود رضایت ندارد در حالی که بار‌ها خواسته که بسیاری از مشکلات کشور با همدلی بین مسئولان حل می‌شود، نگرانیم اگر همین طور پیش برویم، بار دیگر شاهد تکرار تاریخ باشیم.»

این نماینده مجلس با اشاره به حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس، نایب رئیسان و روسای کمیسیون‌ها در این نشست‌های مشترک از هیئت رئیسه خواست که  قبل از شروع جلسه علنی، گزارش دیدارها و نشست‌های مشترک را به اطلاع نمایندگان برسانند.

آقای قدوسی ادامه داد: چطور در این جلسات به این مهمی افرادی شرکت می‌کنند و ما هیچ اطلاعی نداریم و باید از روزنامه‌ها خبر دار شویم یا این طرف و آن طرف راه بیافتیم و بپرسیم که چه خبری دارید. بارها گفته‌ام قبل از شروع جلسه غیرعلنی ۱۰ دقیقه توضیح دهید که چه گذشته است اما توجه نمی‌کنید.

محمدرضا تابش، نماینده اصلاح‌طلب مجلس از دیگر معترضان به این موضوع بود که در سخنان خود گفت که بهتر بود هئیت رئیسه برای انتخاب افراد از رای نمایندگان استفاده می‌کرد و در عین حال یادآور شد که نظر افرادی هم که در این جلسات شرکت می کنند نظر کل نمایندگان نیست.

این نماینده خطاب به دولت تاکید کرد که تصمیمات این نشست‌ها ضمانت اجرایی نخواهد داشت چرا که آنچه در سطح کشور اجرا می‌شود باید به صورت طرح و لایحه به مجلس آورده شود و قانونی شود.

عوض حیدرپور، دیگر نماینده مجلس نیز با تاکید بر اینکه هیئت رئیسه تعدادی از نمایندگان را انتخاب کرده است، گفت: «ما برداشتمان لابی بین دولت و مجلس نیست اما این شایعه را شنیده‌ام و برای از بین بردن همین شایعه‌ها است که می‌گوییم باید اطلاع رسانی کنند.»

او با ابراز مخالفت مجلس با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به دولت هشدار داد که اگر با این جلسات به دنبال رسیدن به این هدف است، بداند که اغلب نمایندگان این نظر را قبول ندارند و اگر هم طرحی مبنی بر اجرای فاز دوم هدفمندی ارائه شود، قطعا مجلس با آن مخالفت می‌کند.

ابراهیم نکو، نماینده رباط کریم نیز با اعتراض به این موضوع گفت که شنیده است نمایندگان حاضر در جلسات مشترک به دنبال لابی با دولت هستند و تلاش می‌کنند که نظر دیگر نمایندگان را جلب کنند تا آنچه را می‌خواهند، تصویب کنند.

نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه نیز با انتقاد از آنچه در این نشست‌ها می‌گذرد، هشدار داد که «برای اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها مخالفت سرسختانه‌ای داریم. اگر شما در جلسات مشترک قولی می‌دهید، ما اعلام می‌کنیم همچنان مخالفیم و اجازه نخواهیم داد بنزین یک شبه به دو هزار یا ۲۵۰۰ تومان افزایش قیمت یابد.»

جلسات مشترک دولت و مجلس

جلسات مشترک دولت و جلس از اوایل این هفته هر شب برگزار شده است، و در آن نمایندگان مجلس و دولت توافق کرده‌اند که بسته‌هایی حمایتی را برای کمک به اقشار کم‌درآمد تهیه کنند.

در همین رابطه، روز گذشته اعلام شد که نمایندگان دولت و مجلس تصمیم گرفته‌اند که برای تامین سبد حمایتی از اقشار کم درآمد معادل دو میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت و در قالب سبد کالا میان ۱۵ میلیون خانوار توزیع کنند.

براساس گزارش خبرگزاری‌های ایران، این سبد حمایتی قرار است بین هفت دهک درآمدی جامعه توزیع شود.

همچنین به گفته رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس کلیه موضوعات مربوط به مردم که جنبه پولی و بودجه‌ای دارد در نشست مشترک دولت و مجلس بررسی می‌شود.

حسینعلی شهریاری گفته است که در این نشست‌ها که تاکنون چندین جلسه آن برگزار شده، روی این موضوع بحث می‌شود که آیا برای معیشت مردم به ویژه در پایان سال می‌شود کاری کرد یا خیر؟

این جلسه‌ها با حضور محمود احمدی‌نژاد و علی لاریجانی، روسای دو قوه مجریه و مقننه و شمار دیگری از اعضای دولت و نمایندگان مجلس برگزار شده است.

در همین حال، گفته شده است که دولت در این جلسه‌ها همچنان بر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تاکید کرده اما برخی نمایندگان مجلس به دلیل اینکه سناریوهای مطرح دولت با چند برابر شدن قیمت حامل‌های انرژی همراه است، با آن به شدت مخالفت کرده‌اند.

دولت محمود احمدی‌نژاد خواستار اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌هاست اما مجلس با آن مخالفت می‌کند و نمایندگان بر این باورند که اجرای فاز دوم شوک اقتصادی شدیدی به بازار وارد می‌کند و قیمت‌ها چندین برابر خواهند شد.
 
در همین راستا، در یک نظرسنجی که یکشنبه شب در برنامه «پایش» تلویزیون ایران برگزار شد، ۸۵ درصد از جامعه یک میلیون نفری شرکت‌کننده در نظرسنجی خواستار مهار تورم شدند و ۱۵ درصد باقیمانده گزینه افزایش یارانه‌های نقدی را انتخاب کردند.

هشدار محمد خاتمی نسبت به فروپاشی کشور

محمد خاتمی، رئیس جمهوری سابق ایران، بار دیگر در سخنانی از شرایط سیاسی و اقتصادی کشور انتقاد کرده و گفته است که اصلاح‌طلبان باید رویشان را به سمت مردم برگردانند نه به سوی حکومت.
 
به گزارش روز سوم بهمن ماه وبسایت بنیاد باران، آقای خاتمی در دیدار با «سازمان جوانان مجمع نیروهای خط امام» گفته است: «وضع کنونی را خیلی بد می‌دانم. فکر می‌کنم مساله تحریم‌ها و مشکلاتی که هست، یا ایران را به تسلیم وا دارد یا خود به خود مثل شمعی که آب می‌شود از بین برود و این خطر بسیار بزرگی است.»
 
او گفته است: «ما [اصلاح‌طلبان] باید رویمان را بیشتر به سمت مردم بگردانیم، تا به سوی حکومت. نه این‌که پشت به حکومت کنیم. نه؛ حکومت به ما پشت کرده و ما هم با بزرگواری این پشت‌کردن آنها را تحمل می‌کنیم.»
 
این چهره اصلاح‌طلب همچنین بار دیگر در مخالفت با «براندازی» گفته است: «این طور نیست که اگر هم براندازی شود مشکلات ایران حل خواهد شد. از هرج و مرج تا تجزیه مسائلی است که می‌تواند ایران را تهدید کند به همین دلیل ما نه اصلا می‌توانیم تصور کنیم با حمله خارجی و دخالت بیگانه که هیچ منافع ما را نمی‌خواهد ایران شکل دیگری را پیدا کند، نه به صورت‌های دیگر به عنوان فروپاشی و از بین رفتن.»
 
آقای خاتمی که در سه سال گذشته از نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ و سرکوب‌ها و محدودیت‌های پس از آن انتقاد کرده، گفته است: «گفته‌ایم و می‌گوییم که برای جلوگیری از اینها باید تجدید نظری در سیاست‌ها و رویکردها بشود. کوبیدن بر طبل نفرت و عده‌ای را از صحنه بیرون‌کردن به هر قیمتی و هرگونه رفتاری با آنها مجاز بودن و از آن طرف مصونیت‌دادن به هتاکان و حمله کنندگان و در مقابل حتی امکان دفاع از خود را به طرف مظلوم ندادن هم ناروا است و هم بر خلاف مصالح کشور است.»
 
محمد خاتمی ضمن انتقاد از فعالیت موسمی گروه‌های اصلاح‌طلب که «تا انتخابات می‌شود دور هم جمع می‌شویم و بعد می‌رود تا انتخابات یگر»، گفته است: «اصلاح‌طلبی و هر جریانی که وجود دارد خوب است برنامه‌های اساسی‌تری داشته باشد.»
 
رئیس جمهوری سابق ایران در این دیدار خود که در نزدیکی سالگرد انقلاب ۵۷ برگزار شده، همچنین گفته است این تصور غلط است که رهبری جمهوری اسلامی، از آیت‌الله خمینی گرفته تا رهبر کنونی آیت‌الله خامنه‌ای، قابل نقد نیستند. به گفته او «آنها هم انسان‌هایی هستند مثل انسان‌های دیگر و باید هم نقد شوند.»
 
محمد خاتمی در عین حال از «تخریب» بنیانگذار جمهوری اسلامی آیت‌الله روح‌الله خمینی انتقاد کرده و گفته است گروهی از «افراطیون» گاهی چهره‌ای از آقای خمینی نشان می‌دهند که گویا آنچه که در وضعیت فعلی رخ داده و نادرست است، آقای خمینی «خیلی بدتر و بالاترش» انجام داده  و «...گویا آنچه در این سال‌ها رخ داده خیلی ملایم‌تر بوده از آن چیزی که امام می‌خواستند رخ بدهند».
 
محمد خاتمی پیشتر نیز در هفته جاری در سخنان دیگری از وضعیت فعلی کشور انتقاد کرد و گفت: «آدم احساس می‌کند کوه فاخری به نام ایران مانند یک کوه یخ در حال آب شدن است و می‌ترسم میراث چند هزار سال در ظرف چند دهه از بین برود.»
 
به گزارش روز شنبه ۳۰ دیماه وبسایت «بنیاد باران»، او در دیدار با اعضای حزب «اراده ملت ایران» گفت: «امروز عملکردها باعث شده تا مردم خودشان مقایسه کنند و با همه وجود دریابند که چه زمانی معیشت مردم، امنیت مردم، بنیه اقتصادی کشور و امنیت آن بهتر بود.»

قیمت دلار همچنان بالا می‌رود

روز شنبه قیمت دلار ۳۳۶۰ تومان بود که در طول سه روز بیش از ۲۲۰ تومان افزایش یافت
قیمت هر دلار آمریکا در بازار تهران از مرز ۳۶۰۰ تومان گذشت. صرافی‌های تهران قیمت دلار را روز سه‌شنبه، سوم بهمن، بین ۳۶۱۰ تا ۳۶۹۰ تومان گزارش کردند.
خبرگزاری‌های رسمی در ایران قیمت ارزهای خارجی در بازار آزاد را منتشر نمی‌کنند، اما یکی از صرافی‌های تهران در پایان روز سه‌شنبه، قیمت فروش یورو را ۴۷۵۰ تومان و قیمت فروش پوند بریتانیا را ۵۶۵۰ تومان اعلام کرد.
در پایان روز بعضی از صرافی‌ها خبر دادند که قیمت دلار به ۳۵۸۰ تومان بازگشته است. سکه هم امروز یک میلیون و ۴۴۰ هزار تومان فروخته می‌شد.
سیر صعودی قیمت ارز از ابتدای هفته آغاز شد. دلار روز دوشنبه دوم بهمن ماه با افزایش ۱۳۰ تومانی نسبت به روز قبل، به بیش از ۳۵۰۰ تومان رسیده بود.
دلیل افزایش قیمت چیست؟
قیمت‌ها زمانی به شدت بالا رفت که شایعه‌های مربوط به برکناری رئیس بانک مرکزی منتشر شد. دیوان محاسبات کشور وابسته به مجلس ایران می‌گوید محمود بهمنی رئیس بانک مرکزی را کلیک "برکنار کرده است"؛ اما رئیس بانک مرکزی با تکذیب این موضوع کلیک اعلام کرده که بر سر کار خود باقی خواهد ماند.
حسن منصور، استاد دانشگاه آمریکایی اقتصاد و تجارت پاریس به بی‌بی‌سی فارسی می‌گوید: "جابه‌جایی رئیس بانک مرکزی نمی‌تواند تاثیری روی نرخ ارز داشته باشد؛ چون بانک مرکزی سیاستگذار اصلی در بازار ارز نیست و نوسانات قیمت از مسائل سیاسی و روند مذاکرات هسته‌ای پیروی می‌کند."
حمیدرضا تبرایی، پژوهشگر مدرسه اقتصاد پاریس هم معتقد است که چند علت به طور همزمان باعث بالا رفتن دوباره قیمت ارز شده است.
آقای تبرایی به بی‌بی‌سی فارسی گفته است که توقف تخصیص ارز مبادله‌ای از طرف بانک مرکزی، احتمال اجرای فاز دوم حذف یارانه‌ها، اجرای مرحله دیگری از تحریم‌ها و اعلام موجودیت صندوق توسعه ملی از عوامل افزایش قیمت ارز در روزهای گذشته است.
محمود بهمنی، رئیس بانک مرکزی ایران پیش از انتشار خبرهای مربوط به برکناری‌اش اعلام کرده بود "صندوق توسعه ملی کشور کلیک حدود ۴۵ میلیارد دلار موجودی دارد."
به گفته حمیدرضا تبرایی، این خبر باعث شد "تولیدکنندگان و واردکنندگان با نگرانی از آینده به سمت بازار ارز بروند."
پژوهشگر در مدرسه اقتصاد پاریس همچنین می‌گوید "نگرانی از احتمال افزایش قیمت‌ها بعد از اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها باعث شده است که عده‌ای سرمایه خود را به سمتی هدایت کنند که از گزند در امان باشد." این موضوع به گفته او، حتی روی بازار بورس هم تاثیر گذاشته است.
راه حل کجاست؟
هر دو کار‌شناسی که درباره کاهش ارزش پول ملی ایران با بی‌بی‌سی فارسی مصاحبه کردند، معتقد هستند که دور تازه افزایش قیمت ارز تابع تحولات سیاسی است، نه مسائل اقتصادی. آن‌ها می‌گویند که بانک مرکزی شاید بتواند در کوتاه مدت با تک نرخی کردن ارز مانع بالا رفتن قیمت‌ها شود؛ اما در بلند مدت حل بحران هسته‌ای و رفع تحریم‌هاست که می‌تواند چاره‌ساز باشد.
حسن منصور، استاد اقتصاد، قیمت واقعی دلار را معادل سه هزار تومان می‌داند و می‌گوید که در حال حاضر این هراس و نگرانی مردم است که به صورت غیرواقعی قیمت‌ها را بالا و پایین می‌برد.
کلیک بحران ارزی و افزایش ناگهانی قیمت‌ها در بازار باعث شد مهرماه امسال نیروهای امنیتی کنترل بازار ارز را به دست بگیرند.

بلائی که دولت احمدی‌نژاد بر سر دانشگاه‌ها آورد

محافل دانشگاهی می‌گویند که نتیجه سیاست هفت ساله دولت احمدی‌نژاد در مراکز آموزش عالی فاجعه‌بار بوده است. آن‌ها از جمله به اخراج یا بازنشستگی زودهنگام اساتید و به کار گیری نیروهای درجه سه در هیا‌ت‌های علمی اشاره می‌کنند.
 
وبسایت "بازتابِ" در گزارشی انتقادی از کیفیت آموزشی دانشگاه‌های ایران و کنکور دکترا، به عملکرد هفت ساله دولت احمدی‌نژاد پرداخته و پارتی‌بازی و پذیرش‌های خارج از ضابطه را فاجعه‌بار خوانده است.

این گزارش به جذب افراد بدون صلاحیت در هیات‌های علمی دانشگاه‌ها اختصاص دارد. اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها در ایران به طور معمول یا دانش‌آموختگان بهترین مراکز تحصیلی اروپا و آمریکا بوده‌اند یا دانشجویان ممتاز دانشگاه‌های تراز اول ایران.

بازتاب می‌نویسد، یکی از اولین برنامه‌های دولت نهم دستکاری در ترکیب هیات‌های علمی دانشگاها با اخراج و بازنشستگی افراد توانمند و استخدام تعداد زیادی افراد تازه‌کار یا دانش‌آموختگان درجه دو و سه بود: « بسیاری افرادی که به دلیل سوابق علمی و توانمندی‌های خود امکان استخدام در دانشگاه‌های درجه اول ایران را نداشتند، یکباره با روی کار آمدن دولت نهم و با یک دستور به عنوان عضو هیات‌علمی پذیرفته شدند.»
در ادامه این گزارش به "حرص و ولع جریان افراطی" برای پذیرفته شدن در مقاطع تحصیلات تکمیلی و ایجاد مسیر بورسیه و تبدیل بورسیه خارج به داخل اشاره شده که باعث شد صدها نفر که تحصیل در دانشگاه‌های تراز اول را در خواب هم نمی‌دیدند، به سرعت وارد آن‌ها شوند: «ایجاد سامانه جذب هیات‌علمی توسط وزارت علوم و برگزاری کنکور دکترا، تبدیل به پوششی شد تا آقازاده‌های فرهنگی به عنوان دانشجوی دکترا و بورسیه پذیرفته شوند.»

پذیرش در دوره دکترا بدون آزمون!
 

در بخشی از این گزارش آمده که حدود ۲۰۰ نفر از پذیرفته‌شدگان در دوره دکترای چند رشته در دانشگاه علامه طباطبایی از طریق کنکور رسمی پذیرش نشده‌اند. دانشگاه علامه طباطبایی، از مراکز آموزش عالی مادر در رشته‌های مدیریت، اقتصاد، علوم اجتماعی و علوم انسانی به شمار می‌رود.


بازتاب از قول عضو هیات‌علمی یکی از دانشگاه‌های معتبر تهران نوشته است: « فردی پنجاه و چند ساله با مدرک کارشناسی ارشد زبان از یکی از واحدهای دانشگاه آزاد، بدون دادن کنکور در مقطع دکترای علوم سیاسی پذیرفته شده که نه تنها اطلاعات اولیه را از علوم سیاسی ندارد، بلکه حتی به زبان انگلیسی مسلط نیست.» در ادامه تاکید شده که این فرد تنها به خاطر ریاست واحد بسیج دانشجویی به چنین موقعیتی رسیده است.

در این گزارش تاکید شده که موارد متعدد دیگری از این دست وجود دارند که نشان می‌دهند دولت‌نهم و دهم چه بر سر حال و آینده نظام آموزش عالی ایران آورده و خواهد آورد.
 
بازتاب نوشته که این دولت بلایی بر سر آموزش عالی آورده که در اقتصاد نیاورد: « چرا که خسارت‌های اقتصادی در یک برنامه پنج ساله شاید قابل جبران باشند اما خسارت‌های علمی و جذب افراد بی صلاحیت به عنوان اعضای هیات علمی، تا ده‌ها سال گریبان نظام آموزشی کشور را خواهند گرفت.»

احمدی‌نژاد: به جهنم که نفت نمی خرید


احمدی نژاد با اشاره به اینکه ملت ایران امکان تامین ۱۰ برابر ارز حاصل از فروش نفت را با استفاده از ابداعات خود دارد، گفت: به جهنم که از ما نفت نمی‌خرید.
به گزارش انتخاب به نقل از فارس، محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی کشورمان در مراسم افتتاح طرح‌های عمرانی استان همدان که ظهر امروز در فرودگاه بین‌المللی این شهر برگزار شد با اشاره به فرا رسیدن ایام مبارک ماه ربیع‌الاول گفت: بسیار خوشحالم که به بهانه بهره‌برداری از پروژه‌های جدید عمرانی بار دیگر افتخار دیدار مردم استان همدان نصیب ما شد.
رئیس‌جمهور با اشاره به تمدن باستانی استان همدان گفت: استان همدان دیار مردمانی مومن است که پایه‌گذاران تاریخ، فرهنگ و تمدنی درخشان بوده‌اند،این مردم همواره در راه انقلاب و دفاع مقدس پیشگام بودند و با تلاشی خستگی‌ناپذیر در ساختن ایران و عشق پیامبر و آل پیامبر زبانزد عام و خاص بودند.
احمدی‌نژاد گفت: در عالم هستی تمدن یا کسانی که داعیه‌دار تمدن هستند زیاد است اما به نظر من باید این کلمات باز تعریف شود. تمدنی که بر پایه توحیدنزدیک به 7 هزار سال سابقه و بدون کوچکترین نشانه‌ای از شرک و بت‌پرستی پایه‌گذاری شده است در حقیقت نمادی از ماهیت واقعی انسان است.
رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به سرعت بالای سازندگی در استان همدان گفت: امسال به دلیل طراحی‌های دشمن و برخی از فشارها منابع دولت دچار آسیب شد و آن طوری که ملت می‌خواست پروژه‌های عمرانی پیش نرفت اما خوشبختانه کارهای بسیار خوبی در دست انجام است.
طرح ضربتی مسکن مهر برای حل مشکل مسکن
احمدی‌نژاد با اشاره به پیشرفت خوب مسکن مهر با تمام حواشی آن گفت: در گزارشی خبری در گوشه‌ شهری و در بخشی از یک مجتمع مسکونی قسمتی از دیوار خانه ریخته بود که آن را در بوق و کرنا کردند، شما حتی اگر یک مجموعه گران قیمت هم بسازید ممکن است لوله آن بترکد اما مسکن مهر به عنوان یک طرح ضربتی برای حل مشکل مسکن توانست به طرز شایسته‌ای اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه طرح مسکن مهر می‌تواند آرامشی موقتی در بحث مسکن برای مردم ایجاد کند افزود: البته قیمت‌ها بالا رفته و کمی هزینه‌ها فشار آورده است. باید کاری کنیم که فشارها برای مردم قابل تحمل‌تر شود.
رئیس‌جمهور خطاب به نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی گفت: باید تمهیداتی اندیشیده شود تا مشکل مسکن مهر و هزینه‌های آن حل شود، چرا که اغلب کسانی که از مسکن مهر استفاده می‌کنند طبقات پایین‌دست هستند که مبلغی را قرض کرده و بقیه پول مسکن را از طریق وام دریافت کرده‌اند.
احمدی نژاد گفت: می‌توان مدت زمان پرداخت اقساط را بلندتر کرد تا مبلغ اقساط کم شود و شما در اولین فرصت این پیشنهاد را به شورای مسکن بیاورید تا هرچه زودتر تصویب شود.
وی در ادامه با اشاره به اجرای پروژه‌های راه و ترابری در استان همدان گفت: خوشبختانه استان همدان در راه‌سازی روستایی جایگاه بالا و قابل قبولی دارد و ما باید به جایی برسیم که صد در صد راه‌های روستایی استان آسفالت شود.
رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به تکمیل فاز دوم آزاد‌راه ساوه _ همدان گفت: انشاءالله در فروردین و اردیبهشت ماه سال آینده شاهد تکمیل آزاد‌راه ساوه _ همدان و تکمیل باند دوم آن باشیم.
احمدی‌نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به پروژه خط آهن ساوه _همدان و آغاز ریل‌گذاری آن گفت: خوشبختانه زیرسازی تکمیل این خط به پایان رسیده و عملیات ریل‌گذاری آن از امروز با سرعت روزانه 1 کیلومتر آغاز شده است و امیدوارم با تلاش دوستانمان در وزارت راه تا انتهای تابستان سال آینده سوت قطار در استان همدان به صدا در بیاید و از همان زمان نیز ریل‌گذاری خط همدان به سنندج آغاز شود.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ما باید دست به دست هم دهیم و کشور را بسازیم افزود: هر کس در هر جایی که هست و هر کاری که می‌کند باید پیشرفت و آبادانی کشور را در نظر بگیرد چرا که اگر این الگو در کشور فراگیر شود ما 75 میلیون پیمانکار در کشور خواهیم داشت.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه تاریخ و تمدن ملت ایران همواره محلی برای پرورش انسان‌های بزرگ است گفت: من به این مسئله باور دارم که خداوند متعال ویژگی‌هایی را در ملت ایران قرار داده که اگر نگوییم بی‌نظیر است کم‌نظیر است و ملت ایران این ویژگی‌ها را همواره در طول تاریخ نشان داده است.
احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه ملت ایران هیچگاه بت‌پرست و یا برده‌دار نبوده و ما هیچگاه بدی دیگران را نخواسته‌ایم و از صدمه دیدن و ناراحتی دیگران ناراحت شده‌‌ایم با اشاره به حمله کشور عراق به ایران با تمام امکانات گفت: بعد از آنکه عده‌ای آمدند و آن کشور را تصرف کردند تنها کشوری که در کنار ملت عراق ایستاد ملت ایران بود.
رئیس‌جمهور ادامه داد: ایران همواره دیار عرفان و دیار تمدن و آگاهی بوده است، من به جرات می‌توانم بگویم که ملت ایران در تکمیل رسالت انبیا و استقرار صلح و عدالت در جهان یک مسئله‌ انکار ناپذیر است و ملت ایران یک  مسئولیت بزرگ را در این میان برعهده خواهد گرفت.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه ایران بر روی منابع و ثروت‌های بیکران قرار دارد گفت: ما باید این درهای بسته را باز کنیم البته درهای اصلی در زمان حاکمیت عدالت محض بر روی انسان باز خواهد شد اما ما باید به اندازه خودمان نیز از ثروت کشور به درستی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از ثروت‌های مهم کشور زمین است گفت: ما در حدود یکصد و 87 / 3 میلیون هکتار زمین داریم که از این میان 47 میلیون هکتار آن قابل کشت است و آب نیز برای آبادانی آن به اندازه کافی وجود دارد فقط باید از آن به درستی استفاده کنیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در کل ایران نزدیک به 20 میلیون خانوار زندگی می‌کنند گفت: از این 20 میلیون خانوار نزدیک به 5 تا 6 میلیون خانوار زمین دارند و ما می‌توانیم به 15 میلیون خانوار دیگر زمین اختصاص دهیم تا آن را آباد کنند کافی است تا کمتر اسراف کنیم و هزینه‌های باقیمانده را به آبادانی آن زمین اختصاص دهیم. متاسفانه دیدگاه ما به دلیل حاکمیت اندیشه‌های غربی محدود شده است ما باید نگاه خود را اصلاح کنیم چگونه 2 هزار سال پیش در تمام این مملکت راه و جاده کشیده‌اند ما هم می‌توانیم این کار را انجام دهیم.
احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه باید ظرفیت‌های ملت برای توسعه و آبادانی کشور به میان آید گفت: عده‌ای تنها خودشان را می‌بینند و زمانی که طرح بزرگی برای اجرا ارائه می‌شود مرتب بهانه می‌آورند و مانع درست می‌کنند اما ظرفیت ملت ایران برای کارهای بزرگ بسیار عظیم است. ملت ما در مقاطع مختلف بارها آزمایش شده است در انقلاب در طرح‌های عظیم و حتی طرح هدفمندی یارانه‌ها که دنیا از اینکه ملت چگونه این طرح را جلو برد مبهوت ماند.
وی افزود: ظرفیت‌های عظیم ملت ایران برای بهره‌برداری از ثروت‌های خدادادی باید آزاد شود و در این صورت هیچ کس نخواهد توانست ایران را تحت فشار قرار دهد. نفت نمی‌خرید؟ به جهنم که نمی‌خرید! ما می‌توانیم با ابداعات خود در دانشگاه‌ها 10 برابر پول نفت را تامین کنیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در کشور باید با اصلاح قوانین در اختیار مردم قرار بگیرد گفت: در این صورت انرژی عظیم ملت ایران آزاد می‌شود و عده‌ای دیگر نخواهند توانست در خارج با همدستی بعضی‌ها در داخل برای ما مشکل درست کنند و در بازی ارز ایجاد بحران کنند.
احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه باید استخراج منابع و معادن در اختیار مردم قرار بگیرد، گفت: چه اشکالی دارد که ما معادن را به مردم بدهیم تا آن را استخراج کنند به شرطی که این استخراج به درستی و با حفظ اصول صورت بگیرد.
رئیس‌جمهور در ادامه تصریح کرد: با حضور ملت ایران در صحنه و آزاد شدن انرژی مردم، ما می‌توانیم تاثیر نوسانات ارز را به حداقل برسانیم و اینها شدنی است به شرطی که ما دست به دست هم دهیم و با همدلی به سمت جلو حرکت کنیم.
احمدی‌نژاد گفت: ما ملتی هستیم که حرکت خود را به سمت قله آغاز کرده‌ایم و بالاخره بدخواهان و دشمنان عدالت به دنبال این هستند تا از حرکت ما به سمت قله جلوگیری کنند.
«امروز ما باید دست به دست هم دهیم و با یکدیگر همدل باشیم تا با قدرت به سمت جلو حرکت کنیم. ما ملت امام زمانی هستیم و چنین ملتی هیچگاه شکست ندارد. ما باید ایران را بسازیم چرا که عزت این کشور، عزت عدالت و عزت توحید است».

۱۳۹۱ دی ۲۸, پنجشنبه

زندگی و مرگ کرامت زارعیان به روایت برادر مقتول

هانیه رضایی: برادر کرامت زارعیان، دانشجویی که روز عاشورا به قتل رسیده و جسدش چهار روز بعد در حمام خانواده اش پیدا شده به کلمه می گوید: کلا زمینه چینی شده و آماده سازی شده بود که قاضی کشیک نیاید پلیس تشخیص هویت بیاید کارهایش را انجام ندهد و یک عکسبرداری کردند و رفتند حتی از ۴ نفری که آمده بودند ۳ نفر نیامدند داخل گفتند داخل بو می آید. در حالی که وظیفه شان بود بیایند. یک نفر آمد داخل و عکس برداری کردند و رفت.
به گزارش کلمه، برادر کرامت با تاکید بر اینکه وی در بازداشت دومش شکنجه شده تصریح می کند: مدارکش وجود دارد. تا حد فلج شدن از ناحیه کمر هم رفت. حتی دکترش هم گفت که دیگر بچه دار هم نمی شوی. خیلی بد و ناجور کتکش زده بودند. برادر من تازه بعد از ۴۵ روز توانست از زمین بلند شود. اینکه چه بلایی سر این بنده خدا آورده بودند را که آنجا نبودیم و نمی دانیم ولی می دانم برادر من خیلی اذیت شده بود.
کلمه با عنایت به لزوم دفاع از حق مظلوم و با توجه به اینکه رسانه های رسمی مدعی، حاضر نیستند حرف های این خانواده شهید را پوشش دهند، با برادر وی مصاحبه کرده تا اگر مسئولان امر واقعا قصد پیگیری عادلانه و قانونی داشتند، بتوانند در مسیر درست پیگیر این پرونده باشند و قضاوت در مورد عملکرد مسئولان را به عهده ی مردم می گذارد.
متن کامل گفت و گوی کلمه با برادر کرامت زارعیان و شرح آنچه در این سه سال بر این جوان ۲۷ ساله گذشته به شرح زیر است:
طی چند روز اخیر اخبار پراکنده ای از برادرتان منتشر شده. لطفا از برادرتان بگویید.
برادر من دانشجوی دانشگاه علمی کاربردی صدا و سیما سال آخر دانشگاه بود از سال ۸۸ وارد فضای سیاسی شده بود و چند بار هم بازداشت شده بود. بعد از آزادی می گفت که تحت نظر است و هر ماه برای بازجویی احضار می شود و باید بگوید کجا می رود و سوال و جواب های دیگر.
اگر برایتان امکان دارد با جزئیات واقعه ای که رخ را تشریح کنید.
چیزی که مشخص است این است که عصر عاشورا کشته شده اما اینکه کجا این بنده ی خدا را کشته اند نمی دانیم. تنها اینکه بعد از کشتن او را به منزل خودش برده و داخل حمام انداخته بودند. و ۴ روز بعد یعنی نهم آذر ما را خبر کردند، رفتیم بالای سر جنازه. جنازه اش را انداخته بودند در حمام و صحنه سازی هم کرده بودند که بگویند این بنده خدا خودکشی کرده. یعنی رگ دست سمت چپش را زده. که البته گزارش پزشکی قانونی می گوید که این بریدگی آنقدر سطحی بوده که حتی به رگش هم نرسیده. یعنی از این ناحیه که رگش را زده بودند هیچ گونه خونریزی که باعث خارج شدن خون از بدنش شود انجام نشده بود. دست راستش را هم گذاشته بودند زیر دوش آب داغ و آب داغ را هم باز کرده بودند به مدت ۹۶ ساعت. وقتی که پیدایش کردیم بدنش در بخار آب پخته بود و نمی شد هیچ اثری روی بدنش پیدا کنیم.
بعد از ۷-۸ ساعت یعنی ساعت ۸:۲۰ پزشکی قانونی آمد و تحویل گرفت. ما همانجا بالای سرش بودیم و انتقالش دادیم به پزشکی قانونی. اما قاضی کشیک اصلا سر صحنه نیامد هرچی با او تماس گرفته می شد که بیا می گفت نیم ساعت دیگر می آیم و آخر هم نیامد. تشخیص هویت آمد اما از پلیس آگاهی کارهایش را انجام ندادند.
یعنی چی؟
یعنی انگشت نگاری نکردند. نه از سر صحنه و نه از جاهای دیگر. هیچ. فقط عکسبرداری کردند. به نظر ما همه چیز برنامه ریزی شده بود.
برنامه ریزی برای چی؟
اینکه بگویند خودکشی کرده. ما جنازه را تحویل دادیم به پزشکی قانونی و رفتیم پاسگاه شکایت کردیم. برادر من خودکشی نکرده او را کشته اند و صبح که رفتیم پزشکی قانونی آنجا تایید کردند که برادر من به مرگ طبیعی نمرده، خودکشی هم نکرده است. رگ دستش هم که بریدگی دارد بعد از مرگش ایجاد شده و این بریدگی باعث مرگش نشده است. حتی محل مرگش را هم ننوشتند خانه. پزشکی قانونی گفت جای دیگری فوت کرده و سپس منتقل شده به اینجا. نامه ها و اسنادش هم وجود دارد و می توانید ببینید.
پیکر برادرتان را خودتان دفن کردید؟
بله جنازه را تحویل گرفتیم به هر زور و ضربی بود او را آوردیم جهرم و خاک کردیم. پرونده اش را هم گرفتیم.
ممکن است آدرس محل دفن برادرتان را بگویید؟
جهرم، قبرستان رضا، قطعه شهدا. چون ایشان برادر دو شهید هستند رو به روی برادرانش دفن کردیم. رو بروی قطعه شهدا.
از روند پیگیری های قانونی تان بگویید؟
یک هفته بعد از این ماجرا رفتیم تهران پرونده اش را فرستادند شعبه خودکشی. رفتیم آنجا با مدارکی که از پزشکی قانونی گرفته بودیم. پرونده را ارجاع دادند به شعبه ۱۰ آگاهی تهران شعبه ویژه قتل. آنجا فردی بود به نام سرگرد اختیاری که دنباله ی پرونده را گرفتند، ولی خیلی ما را دواندند. حدود ۳ هفته امروز و فردا کردند. بعد از ۳ هفته پرونده ی ما را فرستادند شعبه جنایی تهران بزرگ در سه راه آذری الان آنجا پرونده دست شخصی است به نام قاضی شهریاری. حالا ببینیم خدا چی می خواهد اما ما دنبال پرونده هستیم. تا الان قتل محرز است و برادر من به مرگ طبیعی با خود کشی فوت نکرده است.
دوباره به صحنه ی پیدا کردن برادرتان برگردیم. پیش از این هم گفته بودید که بی قانونی هایی رخ داده. لطفا جزییات آن را بگویید.
مساله کلا زمینه چینی شده و آماده سازی شده بود که قاضی کشیک نیاید پلیس تشخیص هویت بیاید کارهایش را انجام ندهد و یک عکسبرداری کردند و رفتند حتی از ۴ نفری که آمده بودند ۳ نفر نیامدند داخل گفتند داخل بو می آید. در حالی که وظیفه شان بود بیایند. یک نفر آمد داخل و عکس برداری کردند و رفت. ما که می دانیم وظیفه اینها این نیست. در شیراز یک معتاد افتاد در رودخانه و مرد. تا نیامدند انگشت نگاری نکردند و قاضی کشیک نیامد این جنازه ۵ ساعت آنجا بود و تکانش ندادند. چطور می شود یک دانشجویی در خانه اش در تهران فوت بکند هیچ کاری برایش انجام ندهند؟ غیر از اینکه دست خودشان در کار است غیر از این است که مشکل دارند؟ من خودم سر صحنه رفتم به من گفتند که این برادر شما در را قفل کرده و خودکشی کرده. گفتم در قفل نیست. گفتم در چفت بوده هر کس می خواسته کارش را انجام داده و در را بسته و رفته. در قفل نبوده که کسی از پشت ۳ قفله کند. کسی می تواند از داخل هم بیاید بیرون. گفت خب چفت بوده گفتم شما که تشخیص هویت هستید متوجه نیستید که قفل با چفت چه فرقی می کند؟ من چه بگویم؟ می گویم در باز بوده که روی این مساله که من بحث کردم یک هفته پرونده را معلق کردند و کل صحنه را هم دوبار پلیس تشخیص هویت با همان کارآگاه آگاهی در واقع همان سرگرد اختیاری به هم ریختند. رفتند کل صحنه را به هم زدند. من شاهد دارم. ۳ تا از پسر عمه هایم و جناقم و پسر عموی پدرم سر صحنه بودند کل صحنه را دیدند. در چفت بوده کل صحنه را به هم ریختند حتی قفل را کوبیده بودند گذاشته بودند سر جایش. آدم چه بگوید که دست مان به جایی بند نیست.
گفتید برادرتان تحت نظر بوده و از کجا خبر داشتید و چه نشانه هایی داشتید؟
برادر من با پدر و مادرم که در تماس بود می گفت که یکی دو ماه یک بار یا پلیس فتا احضارش می کرد و یا می رفتند خانه اش و ازش بازجویی می کردند. چند بار هم بازداشت شده و ۲-۳ تا پرونده در اوین دارد.
از بازداشت های برادرتان بگویید؟ چه زمان هایی زندان بودند و چطور آزاد شدند؟
برادر من جزء اولین بازداشتی های سال ۸۸ است و پدر من با سند آزادش کرد. آن هم به خاطر آشنایی که داشتیم و چون خانواده شهید بودیم کارش را زود انجام دادند و مرخصش کردند. ما ۱۴ تا شهید در خانواده مان داریم. اما دوباره سال ۸۹ بازداشت شد. این سری بیشتر در اوین ماند. بعد از آن هم تحت نظر بود و آزارش می دادند.
یعنی چه می کردند که آزارش می داد؟
شهریور امسال که سال ۹۱ بود به او گفتند تهران را باید ترک کنی و نباید تهران باشی. برادر من گفته بود من ترم آخر هستم. و تا بهمن بیشتر تهران نیستم. مدرکم را بگیرم از تهران می روم. ولی خب عمرش به دنیا نبود و کشتندش. حالا به هر طریقی بود برادر من نتوانست به آن آرزوهایی که داشت برسد. ولی ما دنبالش هستیم که خونش پایمال نشود.
غیر از دوران بازداشت راجع به چه مسایلی بازجویی می شدند؟
آنها را می توانید از خواهرم بپرسید چون هم سن و سال خواهرم بود بیشتر با خواهرم در تماس بود. من در جریان جزئیات نبودم. اما به طور کلی چیزهای سیاسی که گفتنش زیاد جالب هم نیست. این که فلان کار را گردن بگیر که تو انجام دادی. مثلا به او گفته بودند که بگو با اینها که دانشمندان هسته ای را کشتند همکاری داشتی. یا از خارج پول می گیری. تهمت هایی از این دست.
اتهام برادر شما در بازداشت های رسمی چه بوده است؟
سری اول که بازداشت شده بود به خاطر همین شلوغی ها و در خیابان و تظاهرات گرفته بودند. سری دوم که گرفتند به عنوان وبلاگ نویسی و سایتی که داشت.
در اخبار آمده که برادر شما مدتی خارج از کشور بوده اند. در این باره توضیح می دهید؟
بله برادرم یک مدت خارج شد از کشور. در باره ی آن هم گفته بودند که چرا بی اجازه رفتی. موقع برگشت گرفتندش در فرودگاه و همانجا بردندش اوین. حتی پاسپورت و کارت ملی و شناسنامه و کارت پایان خدمتش را گرفتند. که پاسپورتش را اصلا برنگرداندند. پاسپورت و شناسنامه اش را همانجا در فرودگاه پاره کرده و گفته بودند که شما دیگر هویت ملی نداری. البته پدرم بعدتر برایش شناسنامه گرفت و پاسپورتش را هم دیگر پس ندادند.
چه زمانی بود؟
سال ۸۹
دلیل خروج شان از کشور چه بود؟
بعد از سال ۸۸ دیگر نگذاشتند ادامه تحصیل دهد. مرتب امروز و فردا کردند که برو ۱ ماه دیگر بیا. ۲ ماه دیگر بیا. چون سیاسی شده بود پرونده هم داشت در اوین از ادامه تحصیلش جلوگیری کردند. او هم چون از کشور نمی توانست خارج شود. به وسیله همین مرزبانی از ایران رفت ازبکستان و از ازبکستان رفت ترکیه، از ترکیه رفت هند و از هند رفت سنگاپور. آنجا در یکی از دانشگاه های سنگاپور ثبت نام کرد و آنجا کارت دانشگاه و اقامت و ثبت نام و همه چیز را گرفت و از همین مسیر برگشت. ایندفعه که با هواپیما و از فرودگاه رفت همان سنگاپور. چند ماه سنگاپور بود دوباره از دانشگاه اینجا، از حراست دانشگاه رفتند دنبالش که شما نمی توانی آنجا ادامه تحصیل بدهی. آنجا هم بهش گفته بودند تنها راهی که می توانی بمانی این است که پناهنده شوی. یعنی بروی سفارت آمریکا پناهندگی سیاسی بگیری و ایران هم نمی توانی برگردی. کرامت هم به خاطر عرق ملی که داشت و خانواده اش را خیلی دوست داشت با پدرم مشورت کرد و وقتی پدرم گذاشت به اختیار خودش، او برگشت و در فرودگاه گرفتندش و۲۰ روزی هم بازداشت بود و حسابی ازش پذیرایی کردند.
منظورتان این است که شکنجه اش کردند؟
بله، مدارکش وجود دارد. تا حد فلج شدن از ناحیه کمر هم رفت که همان زمان پدر من سوزن می گرفتند و مستقیم می زدند تو کمرش که حتی دکترش هم گفت که دیگر بچه دار هم نمی شوی. خیلی بد و ناجور کتکش زده بودند. برادر من تازه بعد از ۴۵ روز توانست از زمین بلند شود.
یعنی شما این ادعایی که در خبرها آمده بود که ایشان در بازداشت هایشان شکنجه شدند را تایید می کنید؟
والا من در همین حد می دانم که سری دوم که بازداشت شده بود از ناحیه کمر خیلی ضربه دیده بود. با دکترش می توانید در تماس باشید. پدرم سری اول که سوزن گرفته بود، جفت سوزن را می گرفتند ۵۰۰ هزار تومان و می زدند به کمر برادرم. هر هفته باید یک سوزن می زد. بعد از مدتی نامه گرفتیم از هلال احمر جفت سوزن ها را می گرفتیم ۱۷۱ هزار تومان. برادر من مدت ۲ ماه سوزن می زد. و دکتر گفته بود اگر پیدا نکنید ممکن است کرامت فلج شود. اینکه چه بلایی سر این بنده خدا آورده بودند را که آنجا نبودیم و نمی دانیم ولی می دانم برادر من خیلی اذیت شده بود. خدا بیامرزدش.
آخرین بار چه کسی و چه زمانی با برادرتان صحبت کرد؟
ساعت ۱:۳۰ ظهر عاشورا با مادرم تماس می گیرد. یک خانه جدید گرفته بود در تهران. به مادرم می گوید که من نقل مکان کردم. کل پول رهن خانه را هم دادم فقط ۳۵۰ هزار تومان می خواهم برای بنگاه دار به عنوان حق بنگاه. مادرم می گوید برایت می فرستم خودت پول داری؟ که گفت بله من خودم دارم. که من پرینت حسابش را هم که گرفتم همان روز دویست و خورده ای هزار تومان در حسابش بود. صبح فردایش مادرم ۵۰۰ هزار تومان می ریزد به حسابش ولی بعد از ظهر عاشورا ساعت ۵ به بعد خواهرم هر چه تماس می گیرد گوشیش را بر نمی دارد. می گوید گوشی روشن بود اما جواب نمی داد. صبح فردایش یعنی صبح ۶ ام یک روز بعد از عاشورا خواهرم هرچه تماس می گیرد دیگر گوشی خاموش بوده که بگوید من پول ریختم به حسابت و برو برداشت کن. از همان ۶ ام هم ایشان جنازه اش هم آنجا افتاده بوده تا ۹ ام. هر بلایی سر برادر من آمده عصر عاشورا آمده. بین ساعت ۱.۳۰ تا شب. گوشیش هم پیدا نشد. ۲ تا گوشی داشت که پیدا نشد. حتی دستور پیگیری برای پیدا کردن گوشی هایش را هم داده اند.
در حق ما خیلی ظلم شد. در حق برادر من در تهران به این بزرگی که پایتخت کشور است هیچ گونه اقدامی برای جنازه برادر من انجام نشد. یعنی حتی حملش را هم ما خودمان انجام دادیم. من که شیراز بودم ۱۲۰۰ کیلومتر فاصله دارد با تهران. ساعت ۳ به من خبر دادند من ساعت ۶ بالای سر جنازه بودم. ولی قاضی کشیک زحمت نکشید که از آنجا که سه راه آذری است بیاید بالای سر برادر من. هی گفت نیم ساعت ۱ ساعت بعد. تا ۸:۲۰ هم ایستادیم نیامدند ایشان بعد هم گفتند پرونده را بیاورید اینجا من امضا کنم. همان صورت جلسه ای که پلیس تشحیص هویت نوشت ما با خود تشخیص هویت هم آنجا خیلی بحث کردیم که شما چرا انگشت نگاری نمی کنید و … گفتند نه و کاری نکردند…
مرا می بخشید که دوباره سوال می کنم. علیرغم همه ی این حرف ها شما مطمئن هستید که خودکشی نبوده و قتلی رخ داده؟
بله کاملا. الان مساله خودکشی کاملا حل شده ما الان مدرک داریم که خودکشی نبوده به خاطر همین مساله ۲۱ روز پرونده ما را نفرستادند دادسرای جنایی.۲۱ روز پرونده ما در آگاهی می گشت. شوخی نیست که یک پرونده بخواهد در اداره آگاهی ۲۱ روز بچرخد. پرونده قتل باید برود پیش قاضی. حتی شماره پرونده دادگاه را به ما ندادند. کسی باور می کند؟! یعنی من یک هفته پدر و مادرم را بردم آنجا. ۲ سری رفتم. یک بار ۱ هفته آنجا ماندم از شنبه تا ۵ شنبه. چهارشنبه ظهر ساعت ۱۱ پرونده را آوردند باز هم شماره پرونده را به ما ندادند. قاضی گفت این پرونده ناقص است. فقط هم می خواستند صحنه را تغییر دهند چون ما روی کل صحنه و جریاناتی که اتفاق افتاده بود اعتراض داشتیم. کلا برایشان تشریح کردم همه را. افسر پرونده که تمام چیزهایی که من گفته بودم را گذاشته بود تشخیص هویت، تشخیص هویت هم دو بار رفته بودند محل و کل صحنه را تغییر داده بودند. ولی الحمد الله و خدا را شکر کسی که برادر من را دیده همان پزشکی قانونی بوده که ستار بهشتی هم زیر دستش بوده. گفت برادر شما خودکشی نکرده. او گفت درباره ی مرگش و تاریخش نوشته ام نا معلوم. باز هم اگر چیزی شد من می نویسم این به مرگ طبیعی نمرده است.
اصلا ایشان به لحاظ روحی شرایطی داشت که ممکن باشد بخواهد خودکشی کند؟
کرامت از همه نظر سالم و ورزشکار بود. هیچ گونه مشکل مالی نداشت. او ۴ روز بود که خانه ی جدید گرفته بود. اگر بیایید نگاه کنید جاکفشی و کمد و وسایل خانه خریده بود. روز قبلش از سوپری محل ۱۴ هزار تومان وسایل مثل تخم مرغ و …. گرفته بود. خود بنگاه داری که آنجا بود زمانی که این اتفاق افتاد آمد آنجا به افسر پرونده گفت آقا خودکشی نمیکند کسی که این همه انگیزه و امید داشت برای ساختن خانه اش.
افسر پرسید برای چی؟ گفت آقا روز ۵ شنبه سوم، یعنی دو روز قبلش آمده بود در بنگاه من از ساعت ۱۰ صبح تا ۱ بعد از ظهر. اثاث خانه در ماشین نیسان بوده. برادر من هی می رفته و می آمده. من به او گفتم بیا تو مغازه بنشین گفته مزاحم کسب و کار شما نمی شوم. گفته شماره صاحب خانه قبلیت را بده من زنگ بزنم برخوردی کنم که پول شما را بدهد. گفت نه بنده خدا کار برایش پیش آمده. ایستاده تا ساعت ۱۲. میگوید من ۱۲ رفتم گفتم که من می روم نهار بخورم گفتم آقای زارعیان شما داخل بنگاه بشینید سرد است هوا. من ناراحتم اینجوری. برادرم نرفته. می گفت من رفتم نهار خوردم برگشتم ساعت۱ صاحب خانه قدیمش آمد. قرار بود ۱۶ میلیون برای این بنده خدا پول بیاورد. نیاورده بود چک آورده بود برای یک روز بعد از عاشورا. آن چک ها را گرفت و بعد ازش تشکر کرد گفت من چنین آدمی در تهران ندیده بودم. که اینقدر خونسرد باشد اینقدر مردمی باشد. این را به افسر پرونده گفت چنین آدمی خودکشی می کند؟ ما چی بگوییم.

۱۳۹۱ دی ۲۵, دوشنبه

نمایندگان مجلس فردا به زندان اوین و رجایی شهرمی روند


پس از آنکه درخواست احمدی نژاد برای بازدید از اوین با مخالفت رو به رو شد، عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از بازدید فردا دوشنبه ۲۵ دی ماه اعضای این کمیسیون از زندان اوین و رجایی شهر خبر داد.
ماه گذشته پس از کشته شدن ستار بهشتی در زندان، کمیسیون امنیت ملی مجلس تصویب کرد هیئتی به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی برای حضور در زندان اوین تهران تعیین شود.
در آن زمان مقرر شد که نمایندگان مجلس در راستای نقش نظارتی خود از بندهای مختلف زندان اوین دیدن کنند.
هر چند قوه قضاییه بازدید احمدی نژاد از اوین را به صلاح ندانست اما به نظر می رسد چنین بازدیدی را به مصلحت دانسته و نمایندگان خواهند توانست فردا از اوین بازدید کنند.
اینک پس از بیش از دوماه از کشته شدن ستار بهشتی، محمدحسن آصفری در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه امروز صبح یک‌شنبه ۲۴ دی ماه اعضای هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برای بررسی برنامه‌های این هفته این کمیسیون جلسه داشته‌اند، گفت: در برنامه این هفته، بازدید از زندان اوین در دستور کار قرار گرفت.
نماینده مردم اراک و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برنامه بازدید از زندان اوین، برای صبح فردا دوشنبه ۲۵ دی ماه با حضور همه اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تنظیم شده است.
وی با بیان اینکه این هفته، همه کمیته‌های تخصصی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس جلسه خواهند داشت، افزود: قرار است جلسه کمیته سیاست خارجی کمیسیون نیز سه‌شنبه ۲۶ دی ماه با حضور علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان به منظور بررسی مشکلات و چالش‌های پیش روی ایران در حوزه سیاست خارجی جلسه تشکیل دهد.
در همین حال، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دلایل و مهمترین موضوعات مربوط به بازدید فردا (دوشنبه) این کمیسیون را از زندان های اوین و رجایی شهر کرج را تشریح کرد.
سید حسین نقوی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره مهمترین موضوعات مربوط به بازید اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از زندان های اوین و رجایی شهر، اظهار کرد: بازدید از زندان ها جزو برنامه های عادی کمیسیون هم به لحاظ وظایف و هم به لحاظ اختیارات است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که اولین دوره بازدیدهای کمیسیون از زندان ها در مجلس نهم از فردا دوشنبه و از زندان های اوین و رجایی شهر آغاز خواهد شد، تصریح کرد: مسائل مربوط به میزان ورودی زندان ها، نحوه نگهداری زندانیان، بهداشت و تغذیه زندانیان و مسائل مبتلا به زندان ها از جمله موضوعات مورد بررسی کمیسیون در اینگونه بازدیدها خواهد بود.
وی ادامه داد: همه اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برای بازدید از زندان های اوین و رجایی شهر کرج دعوت شده اند که طبیعتا به دلیل سفر تعدادی از اعضای کمیسیون به میانمار، برخی از اعضا در این بازدید حضور نخواهند داشت.

باهنر: آقای هاشمی با تکرار ” انتخابات آزاد” آب به آسیاب دشمن نریزد


باهنر که در حوادث بعد از انتخابات عنوان ساکتین فتنه را به خود اختصاص داد، اینک همراه با جنتی و احمد خاتمی به رییس مجمع تشخیص مصلحت نطام که به گفته بسیاری از علما دارای اجتهاد سیاسی است، حمله کرده و می گوید: آقای هاشمی و کسانی که انتخابات آزاد را مطرح می‌کنند دقت کنند تا آب به آسیاب دشمن نریزند.
محمدرضا باهنر نماینده مردم تهران در مجلس در گفت‌وگو با فارس مدعی است برخی‌ از خارج نشین‌ها هستند که مخالف نظام‌اند و حرف‌های درباره عدم سلامت انتخابات می‌زنند اما هشدار مقام معظم رهبری به کسانی بود که در داخل با بی‌توجهی از واژه انتخابات آزاد استفاده می‌کنند.
وی با بیان اینکه افرادی که در داخل از واژه انتخابات آزاد استفاده می‌کنند باید مراقب باشند و به هشداررهبری توجه کنند، افزود: تاکنون انتخابات متعددی در کشور برگزار شده که همه آن سالم بوده است؛ بعضا در انتخابات ایران، یک دولتی انتخابات را برگزار کرده که دولت مخالفش پیروز شده است.
باهنر اظهار نظر کرد که مسئولان باید مراقب باشند و از کلید واژه انتخابات آزاد استفاده نکنند، چرا که ممکن است این کلید واژه به واژه غیرهنجار تبدیل و در آینده مسئله‌ساز شود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره تاکید هاشمی رفسنجانی بر کلیدواژه انتخابات آزاد، تصریح کرد: هم آقای هاشمی باید دقت کنند و از این واژه استفاده نکنند و هم مسئول اجرایی سطح بالا که از این واژه استفاده می‌‌کنند باید دقت کنند که آب به آسیاب دشمن نریزند.
باهنر با تاکید بر اینکه ادعای عدم سلامت انتخابات ایران ادعای نخ‌نما شده دشمنان انقلاب اسلامی است، اظهار داشت: این بحث‌ها که انتخابات آزاد نیست بوی توطئه و فتنه می‌دهد لذا بهتر است حواس مسئولین جمع باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: سلامت انتخابات ایران بر کسی پوشیده نیست و اظهارات خارج‌نشین‌ها هیچ تاثیری نخواهد داشت.

احمد خاتمی: با شعار انتخابات آزاد، سرمایه حضور ۴۰ میلیونی را به آتش کشیدند/ آرزوی حکومت را به گور ببرید


نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری با این ادعا که شعار انتخابات آزاد حضور ۴۰ میلیونی مردم در انتخابات را به آتش کشید،می گوید: سران فتنه برای همیشه باید آرزوی حکومت بر این مردم را به گور ببرند.
به گزارش خبرگزاری فارس سیداحمد خاتمی در مراسم سوگواری شهادت امام رضا (ع) در آستان مقدس امامزاده سید محمد (ع) بردسیر اظهار داشت: حضور در انتخابات ریاست جمهوری یکی از این عرصه‌ها است و هر چه دشمنان حساس‌تر باشند مردم بر حضورشان می‌افزایند، همان‌طور که در انتخابات مجلس نیز رسانه‌های آنها همه‌ تلاش خود را به‌کار گرفتند تا ‌مردم در انتخابات شرکت نکنند، اما مردم با حضور باشکوه خود سرنوشتشان را رقم زدند.
وی اظهار نظر کرد: سران فتنه که برای همیشه باید آرزوی حکومت بر این مردم را به گور ببرند، مسئله انتخابات آزاد را با هدف آزاد نبودن انتخابات ریاست جمهوری بیان می‌کنند، دروغی که حدود سه سال و نیم است که تکرار می‌کنند و با این شعار سرمایه حضور ۴۰ میلیونی ملت را در عرصه دیپلماسی به آتش کشیدند.
خاتمی با اشاره به اینکه ملت به رئیس جمهوری رای می‌دهد که علاوه بر سایر شرایط ،ولایت‌مداری خویش‌ را هم ثابت کرده باشد، گفت: تکلیف‌ اقتضا می‌کند که حضوری هوشیارانه، تکلیف‌ مدارانه و باشکوه در انتخابات آینده داشته باشیم.

کارتن خواب ها را کسی نمی بیند؛ آسمان پتوی شان و آسفالت خیابانها تختخوابشان


روی پل هوایی، کنار پیاده‌رو، روی صندلی داخل پارک و … فردی نشسته یا دراز کشیده آن هم با چهره‌ای متفاوت و معمولا ژولیده، جدای جدا از همه، طردشده و مانده با کوله‌باری از مشکلات و تنهایی … بی‌خانمانهایی که سقف خانه‌شان آسمان است و رخت خوابشان، آسفالت خیابان!
به گزارش ایسنا، کارتن‌خواب‌ها، در گوشه و کنار شهر ما، در سرما و گرما و در میان خود ما با مشکلات عدیده و با مرگ دست وپنجه نرم می‌کنند کسانی که هیچ وقت دیده نشده‌اند و فقط هراز چندگاهی در جراید یا رسانه‌ها می‌بینیم و می‌شنویم که کارتن‌خوابی درگوشه خیابان به علت سرمای سخت، جان باخت! و بعد هم فراموشی …
در این شب‌ها که سوز و سرما بیداد می‌کند می‌رویم سراغ‌شان تا بدانیم چرا کارتن‌خوابند!
نامش مرتضی است اما برای گفتن فامیلی خود کمی مکث می‌کند بالاخره هم می‌گوید: بنویسید ع، مرتضی ع که ۳۸ سن سال دارد و شب‌ها لای کارتن می‌خوابد درباره دلیل کارتن‌خوابی‌اش می‌گوید: هنگام فوت پدرم، من دوره سربازی را طی می‌کردم، برادر بزرگم به حساب اینکه بتواند ارثیه پدری را بین اعضای خانواده تقسیم کند با گرفتن وکالت از من و بقیه خانواده‌ام تمام اموال را فروخت و بدون آنکه چیزی به ما بدهد همه را بالا کشید من که از روز اول با این موضوع مخالف بودم و به اجبار مادرم تن به این کار داده بودم بعد از خدمت سربازی روی دنده لجبازی افتادم و پس از بحث و جدل با آنها فقط یک ساک دستی برداشتم و به امید زندگی مستقل بیرون زدم !
تا مدتی دنبال کار می‌گشتم بعد هم در یک شرکت ساختمانی به عنوان کارگر مشغول کار شدم ولی متاسفانه مدتی بعد از بالای داربست سقوط کردم و از ناحیه پا و یک دست ناکار شدم و بعد از آن هم هیچ کس به من کاری نداد و ناخواسته به کارتن خوابی روی آوردم.
مرتضی درباره مشکلاتش می‌گوید: وضعیت من خود گویای همه چیز است نه سرپناهی نه کاری… تا کسی یک شب را در چنین شرایطی به صبح نرساند نمی‌فهمد که من و امثال من چه می‌کشیم.
او در پاسخ به این پرسش که مردم با امثال شماها چه برخوردی دارند، می‌خندد و می‌گوید: نود درصد مردم اصلا ما را نمی‌بینند انگار که اصلا نیستیم در بعضی از موارد هم مورد سرگرمی بعضی‌ها قرار می‌گیریم مثلا چند روز پیش چند جوان از داخل ماشین با پوست میوه مرا هدف قرار داده بودند بد طوری دلم شکست اگر برادرم سهم الارث مرا داده بود می‌توانستم زندگی بهتری داشته باشم …اما افسوس، با این حال به خودم می گویم اگر باعث شادی بعضی‌ها می‌شوم خیلی هم خوب است.
تا حالا عاشق هم شده‌ای؟
من هم انسان هستم، احساس دارم، عاطفه دارم طی این مدت با خانمی آشنا شدم که به خوبی از وضع من خبر داشت مدتی را با این اوضاع گذراند زندگی که نه … ولی دوران خوبی داشتیم اما مدتی طول نکشید که شلاق فقر کمر عشقمان را شکست و آخرش هم به جدایی و طلاق منجر شد!
اگر در حین پرسه زدن در کوچه و خیابان یک کیف پول پیدا کنی چه کارش میکنی؟
با تمام مشکلاتی که دارم سعی می‌کنم آن را به صاحبش برسانم چون من فقط از اسب افتاده‌ام از اصل که نیفتاده‌ام
نظرت راجع به زندگی چیست؟
خیلی خوب است اما متاسفانه کمترین بخشی از آن هم نصیب ما نمی‌شود.
سه عاملی که باعث شد دچار این وضعیت شوی؟
اختلاف خانوادگی، عدم وجود سرپناه و سومین عامل هم موضوع لجبازی خودم بود.
بزرگترین آرزویت چیست؟
مردم و بخصوص مسئولان من و امثال مرا در جامعه ببینند، ما را درک کنند و باور کنند که ما هم عضوی از این جامعه هستیم و حق و حقوقی داریم.
هوا سردتر و سردتر می‌شود و آسمان، پر شورتر از همیشه می‌بارد…
برای آنکه بدانیم نظر مردم در مورد کارتن خواب‌ها چیست پای صحبت آنها هم می‌نشینیم.
خانم جوانی که خود را م مشایخی معرفی می‌کند، معتقد است: کارتن‌خواب‌ها گاهی موجب شگفتی من می‌شوند در یکی دو مورد وقتی با کس دیگری صحبت می‌کردند متوجه شدم که از بعضی افراد مدعی و ثروتمند و غیره خیلی باسوادتر و فهیم‌تر هستند اما متاسفانه آنها قربانی یکسری مسایل خانوادگی و اجتماعی شده‌اند که براستی در حق‌شان ظلم شده است.
آقای محمدی مرد میانسالی است که درباره کارتن‌خواب‌ها می‌گوید: کارتن خواب‌ها اعضایی از این جامعه هستند و باید از حق و حقوقی برخوردار باشند که دیگران از آنها برخوردارند اگر کسی قصد گرفتن دست آنها را دارد نباید کنار گود بایستد و ادای آدمهای دلسوز و مهربان را در بیاورد باید ریا و ترحم را کنار گذاشت و برای این عده فکری اساسی کرد.
خانم زرافشان می‌گوید:عدم وجود سرپناه و تکیه‌گاه باعث می‌شود که عده‌ای به کارتن‌خوابی پناه ببرند. بنابراین باید مراکزی جهت نگهداری و ساماندهی این افراد تاسیس شود، این مراکز می‌توانند نظافت شهر و امور خدماتی را بر عهده آنان بگذارند تا هم برای خودشان منبع درآمدی پیدا کنند و هم جامعه عاری از این صحنه‌ها بشود.
وی می‌گوید: این عده آنهایی هستند که در میان خانواده آموزش لازم را ندیده‌اند حالا لجبازی با خود است یا خانواده می‌تواند نوعی مشکل و معضل برای جامعه باشد. البته مشکلی که وجود دارد این است که اغلب کارتن‌خواب‌ها، معتاد هستند و هیچ کس حاضر نیست به یک فرد معتاد کار بدهد بنابراین اغلب آنها از بیکاری رنج می‌برند و اگر این امکان برایشان فراهم شود که در محلی مشغول به کار شوند شاید زندگی آنها به زندگی مردم عادی شبیه‌تر شود.
خانم گروسی جامعه شناس در این باره به ایسنا می‌گوید: این تصویر ثابت روبه روی رهگذران، عرض اندام فقر است که بر چهره بی سرپناهان و کارتن‌خواب‌ها، خراشی از بی مهری روزگار کشیده است.
وی ادامه می‌دهد: از دیدگاه جامعه شناختی، کارتن‌خوابی نتیجه برخی از معضلات و ناهنجاری‌های اجتماعی است که در نگاه اول آنچه همگان با آن هم عقیده‌اند این است که ایجاد و شکل‌گیری این پدیده هرچند خارج از اراده کنترل کنندگان اجتماع است اما اتخاذ تدابیری برای حل آن به طور قطع یکی از وظایف آنان است.
گروسی پدیده کارتن‌خوابی را نتیجه آسیب‌های اجتماعی موجود در کلیه جوامع می‌داند و بر عامل فقر به عنوان یکی از عوامل ایجاد پدیده کارتن‌خوابی تاکید می‌کند و می‌افزاید: آنچه اهمیت دارد این است که در پدیده فقر، یک عامل محیطی – روانی به طور مستقیم دخالت می‌کند که مدام در حال بازتولید اشتیاق به نابسامانی و بقاء در وضع موجود است. فقر زاییدهِ یک سلسله علل و انفعالات اجتماعی است که در مواجهه با ناکامی، ناامیدی، انزوا و عصیان اجتماعی، آشکار می‌شود.
وی معتقد است که عده زیادی از آنها قادر به تغییر وضع موجود و رسیدن به سطح مطلوب زندگی هستند اما سال‌هاست که دستگاه‌ها و سازمان‌های مسئول، توپ ساماندهی وضعیت کارتن خواب‌ها را به زمین یکدیگر شوت می‌کنند و هیچ اقدام اساسی در این زمینه انجام نشده است.
زهره کیانی روانشناس نیز می‌گوید: کارتن‌خواب‌ها ممکن است از عوامل مختلف و گوناگونی رنج ببرند تا حاضر باشند شرایط سخت خیابان خوابی را به زندگی حتی با حداقل امکانات هم ترجیح دهند.
وی ادامه می‌دهد: تمام کارتن‌خواب‌ها دچار مشکلات مالی نیستند، اعتیاد و نیز سرخوردگی‌های اجتماعی و روانی عاملی است که گاه آنها را در چنین شرایطی قرار می‌دهد.
وی ادامه می‌دهد: بسیاری از این جماعت تنها نیاز به سرپناه و خوراک ندارند، بلکه بیشتر از این امکانات روزمره، نیاز به مشاوره جدی روانشناسی دارند تا آنها را به زندگی برگرداند.
کیانی رفع سرخوردگی‌های اجتماعی را تنها با مشاوره ممکن می‌داند و تصریح می‌کند: کارتن خوابی جرم نیست، بیماری است، کما اینکه اعتیاد هم جرم نیست و بیماری است به همین دلیل باید از روش‌های روانشناختی با چنین پدیده‌ای روبه رو شد نه با زور، تهدید و ارعاب.
وی ادامه می‌دهد: اگر با یک سرخورده اجتماعی با ارعاب برخورد شود او نه تنها به شرایط عادی برنمی‌گردد، بلکه سرخورده‌تر شده و به راه‌های نامناسب‌تری کشیده می‌شود.
به گزارش ایسنا، زمستان فصل شال‌گردن‌های رنگی و پالتوهای چرم آنچنانی و بوت‌های بلند با برندهای مختلف است، زمستان فصل کلاه‌های گپ است و نوشیدن قهوه پشت شیشه‌های بخار گرفته و البته فصل کارتن‌خوابی جوانی که خواسته یا ناخواسته سهمش از تمام این برو و بیاهای زمستانی، یک پتوی مندرس در گوشه خلوت یک پارک است تا زمین خیس و گل گرفته را برای چند ساعتی شکل خانه‌ای ببیند هرچند کوچک و ناامن…
زمستان چادر سفیدش را بر سر شهر می‌کشد و باز هم بی‌خانمان، بی‌خانمان است و اتاق کاغذی خانه اوست، آیا هنوز هم می‌توان کاری کرد برای کسانی که روزی مثل من و تو در کنار بخاری، شوفاژ و شومینه‌ی خانه، بر روی مبل راحتی‌شان لم می‌دادند و فارغ از سرمای بیرون چای گرم را مزه مزه می‌کردند؟

۱۳۹۱ دی ۲۱, پنجشنبه

اورژانس تهران: آلودگی هوا ۳۰۰ نفر را به آمبولانس‌های سیار کشاند

آلودگی هوای تهران در آذرماه ۹۱
اورژانس پزشکی تهران اعلام کرده است که آلودگی روزهای اخیر هوای پایتخت، ۳۰۰ شهروند تهرانی را به ۵ کلینیک سیار در میدان‌های اصلی پایتخت کشانده است.
حسن عباسی، مدیر روابط عمومی اورژانس تهران، به خبرگزاری مهر گفته است: «این افراد غالباً با علائم تنگی نفس، سوزش چشم، درد قفسه سینه، سوزش گلو و سرفه به پایگاه‌های اورژانس مراجعه کردند که با تنفس اکسیژن، درمان شده‌اند.»
 
این کلینیک‌های سیار، ۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس بوده‌اند که در روزهایی که آلودگی هوای تهران به حد اضطرار می‌رسد، در ۵ میدان پر رفت و آمد شهر تهران مستقر شده‌اند.
 
مدیر روابط عمومی اورژانس تهران همچنین گفته است در یکی از روزهای گدشته، «یک بیمار قلبی بدحال» به یکی از این پایگاه‌های سیار مراجعه کرده و به بیمارستان منتقل شده است.
 
آلودگی هوا در ایران سال‌هاست که به ویژه در ایام زمستان به اوج می‌رسد و شهرهای مختلف را به تعطیلی می‌کشاند.
 
در مورد اخیر، اواسط آذرماه با بالارفتن شدت آلودگی هوا، چند شهر ایران، از جمله تهران تعطیل شدند، اگرچه پس از آن مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد که تعطیلی‌های تهران تأثیر چندانی در بهبود وضعیت هوا نداشته است. روز شنبه این هفته نیز تهران در پی افزایش آلودگی هوا تعطیل شد.



پیش از این رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، گفته بود هر سال ۴۵ هزار نفر در ایران بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند.
 
محمدهادی حیدرزاده در هشتمین همایش سالانه انجمن سرطان ایران گفته بود «۷۰ درصد» سرطان‌ها در ایران نیز به نوعی مرتبط با محیط زیست و مسائل انسانی است.


وزیر سابق بهداشت روز ۱۴ آذر درباره میزان آلودگی هوای تهران هشدار داده بود و به شهروندان پایتخت‌نشین پیشنهاد داده بود که اگر می‌توانند این‌روزها از تهران خارج شوند.



مرضیه وحید دستجردی که به تازگی از سمت خود برکنار شد، همچنین خبر داده بود که در دوره‌های پیشین تشدید آلودگی هوا، میزان مراجعه ساکنان تهران به بیمارستان‌های قلب ۳۰ درصد و بیمارستان‌های عمومی ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
 
طبق برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، آلودگی‌ هوا سالانه «یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر» قربانی در سراسر جهان می‌گیرد و بنا بر اظهارات اخیر این سازمان، «حدود ۶۵ درصد» مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا در قاره آسیا رخ می‌دهد.

حامیان محیط زیست در ایران بارها بر هشدارآمیز بودن شرایط آلودگی هوای ایران و لزوم به کارگیری یک استراتژی بلندمدت برای مقابله با آن تأکید کرده‌اند.
 
آقای حیدرزاده رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران نیز ۳۰ آذرماه در این خصوص گفت: «با وجود زیان‌بخش بودن آلاینده‌های محیطی، متأسفانه هنوز نتوانستیم در مردم و مسئولان نسبت به این موضوع حساسیت ایجاد کنیم.»
 
اواخر آذرماه مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفته بود‌ در سال ۹۰ هوای تهران ۳۲۰ روز در شرایط ناسالم بوده است.

پیش از این برخی رسانه‌ها در گزارش‌هایی از پایین‌بودن ده‌ها برابری استاندارد تولید بنزین و گازوئیل ایران نسبت به استانداردهای جهانی خبر داده‌ بودند.
 
وبسایت الف، نزدیک به احمد توکلی نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی ایران در گزارشی که روز چهارشنبه ۲۰ دی ماه «بر اساس اظهارات کارشناسان صنعت نفت ایران» منتشر کرد، آورده است که آنچه در حال حاضر به عنوان بنزین در جایگاه‌های سوخت کشور عرضه می‌شود ۵۰ برابر استانداردی که قرار بوده رعایت شود، گوگرد دارد.


طبق این گزارش، ماده شیمیایی و سرطان‌زای «ام‌تی‌بی‌ای» به استثنای یک یا دو پالایشگاه ایران در همه پالایشگاه‌ها به جای کاتالیست مورد استفاده قرار می‌گیرد و بر میزان آلایندگی خودروها که عامل تولید ۷۰ درصد آلاینده ها در شهرها هستند، افزوده است.
 
وبسایت الف نوشته است کیفیت گازوئیل در کشور به مراتب از این نیز بدتر است و میزان گوگرد موجود در آن ۳۵۰ برابر استاندارد یورو ۴ است.
 
گزارش سایت الف در ادامه می‌گوید که به خاطر تحریم‌های غرب علیه ایران، از سال ۱۳۸۸ واردات کاتالیست‌های استاندارد برای تولید بنزین به ایران متوقف شده است و در نبود کاتالیست‌ها، پالایشگاه‌های داخلی مجبور به استفاده از سرب یا ماده سمی «ام‌تی‌بی‌ای» هستند.
 در سه سال گذشته آمریکا و اروپا تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را افزایش داده‌اند که فروش بنزین به ایران و واردات برخی دیگر از مواد شیمیایی به ایران را مرتبا دشوارتر کرده است.
 منصور کشفی، کارشناس نفت در تگزاس، در این باره به رادیو فردا گفته است: «چون توان تصفیه نفت داخلی ایران برای تولید بنزین مصرفی داخل کم است و اینها بیشتر، بنزین مورد نیازشان را در سال‌های اخیر از خارج خریداری می‌کردند، مثلا از امارات متحده نفت یا گاز و بنزین تصفیه شده می‌خریدند و حالا به علت تحریم‌ها، توان خرید بنزین را از خارج ندارند، مجبورند برای اینکه در داخل ایران اتومبیل‌ها به حرکت در بیایند، به هر حال نفت را داخل ایران به طور ناقص تصفیه کنند.»

وبسایت الف نوشته است که «اراده‌ای ناشناخته، تمامی آزمایشگاه‌های صنعتی را از انجام آزمایش کیفیت بنزین و ارایه نتایج آن منع کرده است.»
 
در واکنش به این گزارش الف، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران روز چهارشنبه ۲۰ دی ماه در بیانیه‌ای کوتاه کوتاه اعلام کرد که کیفیت بنزین تولید پتروشیمی‌ها مطابق استانداردهای پالایشگاهی است.
 
طبق این اطلاعیه، «افزایش میزان آلایندگی هوای کلان‌شهرهای ایران متاثر از محصولات واحدهای پتروشیمی نیست.»

۱۳۹۱ دی ۲۰, چهارشنبه

آبی با طعم فاضلاب؛ آقای احمدی نژاد! یک جرعه از آب اهواز را می توانی بنوشی؟


در حالی که سالهاست مردم اهواز با مشکل آب آشامیدنی روبه روهستند، نماینده اهواز از بی‌توجهی دولت به وضعیت آب شرب و بیکاری استان خوزستان انتقاد کرد.
مردم اهواز که سالهای است برای نوشیدن یک لیوان آب مجبور هستند آن را فروشندگان دوره گرد بخرند این روزها با معضلی جدید مواجه شده اند به گونه ای که آب لوله کشی بخشی از این شهر به خصوص در مناطق محروم، بوی تعفن و فاضلاب می دهد.
طرح بزرگ آبرسانی غدیر به طول ۸۵۰ کیلومتر و با هدف آبرسانی به ۲۵ شهر و یک هزار و ۶۰۸ روستای استان خوزستان در حال اجرا است، هم اکنون ۱۰۰ درصد آب خرمشهر و ۶۰ درصد آب مصرفی شهرستان آبادان را تامین می کند.
اما در فصل تابستان مردم شهر اهواز علاوه بر اینکه آب لوله کشی آنها قابل شرب نیست با مشکلات دیگری نیز مواجه شده اند.
به گزارش خبرآنلاین، سیدشریف حسینی نماینده اهواز در نطق میان دستور خود با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه خود خطاب به رییس دولت گفت: من صدای مردمی هستم که وعده های سیاسیون رخسار زیبای آنها را پریشان کرده است. پروژه انتقال آب کارون متوقف نمی شود و دلیل افزایش قیمت آب بی کیفیت اهواز چیست؟ آیا شما حاضرید تنها یک جرعه از آب آشامیدنی اهواز را بنوشید؟ آیا وزیران شما حاضرند در مناطقی از خوزستان که هیچ امکاناتی ندارند، برای لحظه ای زندگی کنند؟
شریف حسینی با بیان اینکه باید عرق شرم از رخسار همه ما بابت محرومیت مردم این مناطق بچکد، افزود: آقای احمدی نژا نرخ واقعی بیکاری در استان خوزستان چیزی جز آمارهایی است که به شما اعلام می شود، چرا با داشتن آمار بالای بیکاران، نیروهای غیر بومی ترجیح داده می شوند.
عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: آیا فرزندان مسئولان درد بی پولی و بیکاری را درک کرده‌اند؟ آیا کسی بدون داشتن پارتی استخدام می شود؟ آیا می دانید مشکل کارگران لوله سازی، تصفیه قند و شکر، نیشکر هفت تپه همچنان حل نشده است؟
وی با اشاره به تبعیض و بی عدالتی در تبدیل وضعیت کارکنان پیمانکاران یادآور شد: امنیت شغلی در سفره های معیشتی کارگران خوزستان وجود ندارد . آقای احمدی نژاد تا چه زمان باید سیاهپوش از دست دادن عزیزان خود در جاده های مرگ استان باشیم.
شریف حسینی با بیان اینکه نفت بلای سیاه خوزستان است، گفت: مسئولان به تعهدات خود در قبال استان محروم خوزستان عمل نمی کنند و طرح ۸۰۰ هزار هکتاری رهبری با جدیت پیگیری نمی شود و پس از ۱۷ سال همچنان بلاتکلیف است.
یعقوب جدگال نماینده چابهار دیگر ناطق امروز مجلس بود. وی با انتقاد از برخی رفتارهای وزرای در برخورد با نمایندگان، گفت: گاهی نمایندگان برای حل مشکلات مردم به دیدار وزیر می‌روند و به دنبال وقت گرفتن از وزرا هستند، اما در این مسیر مشکلات زیادی وجود دارد؛ مگر امام(ره) نفرمودند مردم ولی‌نعمتان ما هستند، پس بیایید همه با هم به ولی‌نعمتا‌ن‌مان خدمت کنیم.
وی با اشاره به تورم و گرانی و همچنین مشکلات موجود در بخش کشاورزی و دامداری به دلیل بروز خشکسالی در کشور، گفت: امروز فعالیت گمرکات کشور کاهش یافته و پدیده شوم مواد مخدر افزایش یافته است؛ حتی امروز بیکاری باعث شده برخی از تحصیل‌کردگان ما نیز مأیوس شوند.
جدگال با بیان اینکه استخدام‌ها باید به صورت شهرستانی انجام شود، ادامه داد: با استخدام به صورت ملی و استانی سخت مخالفم ، چون حقوق جوانان ما ضایع می شود و در پذیرش نیروی دانشگاه های تربیت معلم هم به همین شکل عمل می شود.
همچنین نماینده کرمان از سوء مدیریت نرخ ارز از سوی دولت انتقاد و آن را زمینه‌ساز رانت اقتصادی دانست.
به گزارش خبرآنلاین، محمدرضا پورابراهیمی داورانی نماینده کرمان گفت: آقای رئیس احمدی نزاد شما که حاضر نیستید کوچک ترین مشکل اقتصادی کشور را بر عهده بگیرید، چگونه تاخیر در ارائه لایحه بودجه که مبنای تصمیم گیری خرد و کلان اقتصاد کشور است را برخلاف ضوابط قانونی هنوز ارائه نکرده اید؟ چگونه برنامه ریزی کلان کشور با این تاخیر توجیه می شود؟
وی با اشاره به این که سوءمدیریت نرخ ارز در کشور کاملا مشهود است، تصریح کرد: وجود نرخ های ۱۲۲۶ تومانی، ۲۵۰۰ تومانی مبادله ای و آزاد بالای ۳۰۰۰ تومان به جز ایجاد فضای رانت اقتصادی و ناکارآمد ثمره دیگری ندارد.
این نماینده مردم مجلس نهم خطاب به محمود احمدی نژاد، گفت: آقای احمدی نژاد شما بیان کرده اید که هر وقت می‌خواهید مبلغی را در جیب مردم بگذارید، بعضی ها نمی گذارند! لطفا بیان کنید، میزان کاهش قدرت خرید مردم به دلیل سوء مدیریت اقتصادی که نوعی برداشت از جیب مردم محسوب می شود، چند برابر یارانه است؟
نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که یارانه نقدی توازن منفی در دخل و خرج مردم ایجاد کرده است، افزود: آقای احمدی نژاد مردم حاضرند، یارانه دریافت کرده را به شما برگردانند، ولی قدرت خرید قبلی را داشته باشند که سرجمع به نفع آنان باشد و این پرداخت یارانه چه ریالی و چه ارزی، نباید ترفند انتخاباتی در کشور باشد.